Overige medewerkers

Marianne BrownIntern begeleider: Marianne Brown

Dag! Ik ben Marianne Brown... géén juf van een groep maar de intern begeleider. Samen met alle leerkrachten op de Da Costaschool probeer ik de kinderen goed te volgen gedurende de tijd dat ze bij ons op school zijn. Volgen in de resultaten en kijken wat ervoor nodig is om die resultaten te verbeteren. Om de week sta ik ook een dagje voor groep 7. Ik werk sinds december 2003 op de Da Costaschool en heb daarvoor jaren zelf voor allerlei groepen gestaan op zo'n 4 verschillende scholen en ook in verschillende groepen. Toen mijn dochter werd geboren, wilde ik graag dichter bij huis werken. Dat werd dus in Utrecht zelf, waar ik nu nog steeds woon. Ik heb het heel erg naar mijn zin op de Da Costaschool. We zijn met elkaar steeds in voor nieuwe ontwikkelingen en werken heel goed samen.

Gonnie JanszenAmbulante leerkracht groep 3 t/m 8: Wanda de Braal

Ik ben Wanda de Braal, 45 jaar, en woon met mijn man en twee kinderen in Maarssen. Mijn kinderen zijn alweer wat groter en zijn de basisschool inmiddels ontgroeid. Sinds 1993 ben ik werkzaam in het onderwijs. Ik heb alle groepen les gegeven, maar heb ook ervaring als intern begeleider, adjunct directeur, remedial teacher en ambulant begeleider mogen opdoen. Op de DaCostaschool help ik kinderen, ondersteun ik leerkrachten en directie en sta ik waar nodig voor een groep. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Gonnie JanszenLeerkrachtondersteuner kleuters: Gonnie Janszen

Dag, ik ben juf Gonnie Janszen. Ik heb heel wat jaartjes voor de klas gestaan bij de kleutergroepen. De kleuters zijn echt mijn passie; ze zijn nog zo onbevangen en puur. Het is zo boeiend, omdat elk kind uniek is. Je ziet ze groeien en wijzer worden. Sinds schooljaar 2015-2016 ben ik leerkrachtondersteuner. Mijn werkdagen zijn maandag en dinsdag.

Foto Zehra TadLeerkrachtondersteuner kleuters en groep 3: Zehra Tad

Ik ben Zehra Tad en werk als leerkrachtondersteuner in alle kleuterklassen en in groep 3. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

JanLeerkrachtondersteuner groep 5: Jan Arntzen

Mijn naam is Jan Arntzen. Na twee jaar lesgeven in Heemstede ben ik sinds 1980 verbonden aan de Da Costa school. Tja, waarom zou je veranderen als je eenmaal iets goeds hebt gevonden? De eerste 15 jaar heb ik les gegeven aan de groepen 5, 6 en 7 en Engelse les aan groep 8. Daarna kwamen mijn kinderen in de kleuter leeftijd en dat was toch ook wel heel erg leuk. Daarom maakte ik de overstap naar de onderbouw; de kleuters. Na 28 jaar ervaring is mijn conclusie dat plezier het meest belangrijk is. Kinderen die met plezier leren, leren het best. Zei de aloude Hieronymus van Alphen al niet: "Mijn spelen is mijn leren en mijn leren is mijn spelen"? Op dit moment ben ik leerkrachtondersteuner in groep 5 en help ik kinderen die extra aandacht nodig hebben.

Vrijwilliger groep 3 en 4: Tineke van Huis

Ik ben juf Tineke. Al dik 20 jaar werk ik op de Da Costaschool en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Ik werk nu als vrijwilliger op de school omdat ik met pensioen ben. Maar eigenlijk kan ik de Da Costaschool niet missen. Ik ondersteun de juffen in groep 3 en 4. Er is de afgelopen tijd in 't onderwijs heel veel veranderd, maar nog steeds is het een afwisselend, uitdagend en heel leuk beroep, waar ik zelf ook iedere keer veel van opsteek.

 Petra KortleveAdministratief medewerker: Petra Kortleve

Ik ben Petra Kortleve, en werk met veel plezier twee ochtenden op de Da Costaschool. Ik doe de administratie van de school, zoals de leerlingenadministratie en ondersteun de directie bij andere klussen. Op de maandag- en donderdagochten ben ik op school. Wie weet tot ziens! 

 

 

 Edwin VerheijenConciërge: Edwin Verheyen

Mijn naam is Edwin Verheyen. Nadat ik twee weken een stageplek had op een andere school, ben ik in mei 2013 gaan werken op de Da Costaschool als conciërge. Ik ben iedere dag aanwezig. Ik vind het leuk en afwisselend werk. Het zijn vaste taken en alles wat er tussendoor komt. Het leuke ervan is dat je veel contact maakt met ouders, leerkrachten en de leerlingen. Een schone en veilige school vind ik erg belangrijk. Hiervoor heb ik vele jaren in de schoonmaakbranche gewerkt o.a. bij Woningcorp, maar ook op scholen waar ik veel te maken had met huismeesters en conciërges. Zelf ben ik getrouwd en heb een thuiswonende zoon en een oudere dochter die op zichzelf woont. In mijn vrije tijd bezoek ik samen met mijn vrouw vaak kringloopwinkels, markten en rommelmarkten of sta er zelf wel eens een keer met een kraampje.

  Vakleerkracht Gym: Loes Rietveld