Schoolleider: Janine Ziemerink

Mijn naam is Janine Ziemerink en ik ben werkzaam op de Da Costaschool Hoograven als schooldirecteur.

Als juf heb ik in het verleden gewerkt op een basisschool in de Meern. Dit heb ik met veel plezier gedaan. Verder heb ik computerprogramma’s ontwikkeld voor het basisonderwijs bij educatieve uitgeverijen. Ook heb ik als schoolbegeleider scholen begeleid en geadviseerd. Adviseren is leuk maar nu is het tijd om zelf weer in een school te werken.

Mijn woonplaats is Den Dolder, waar ik met man en twee dochters woon. Onze passie is zeilen. Werken in het onderwijs is soms net als het varen met een zeilboot. Je hebt een bepaald doel, een eindbestemming voor ogen. Afhankelijk van de hoeveelheid wind en richting bereik je je doel. Vroeg of laat, rechtstreeks of via een omweg. We leren elk zeilseizoen weer bij in Friesland. Het gaat met vallen en opstaan.

Op de Da Costa is er ruimte zodat elke leerling op zijn of haar manier de kerndoelen kan bereiken. Ik zet mij er voor in dat deze ruimte er blijft.

Mijn deur staat voor u open. U kunt mij bereiken via het emailadres van de school, directie@dchu.nl of gewoon even binnenlopen.