Apengroep: Letty de Graaf

Ik ben Letty de Graaf en juf van de Apengroep. Ik werk al een aantal jaartjes met heel veel plezier op de Da Costaschool. Ik voel mij een echte kleuterjuf en werk het liefst met kleine kinderen. Daar ligt mijn hart. Thuis zijn de 3 kinderen ondertussen al heel wat groter. Onze middelste dochter is ook afgestudeerd aan de Pabo, en in moeders voetstappen getreden. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en woensdag.

Apengroep en groep 4: Tinka de Lang

Ik ben Tinka de Lang. Naast juf ben ik moeder van twee geweldige dochters. Ik geef les in 2 verschillende groepen. Van maandag t/m woensdag sta ik voor groep 4. Op donderdag en vrijdag ben ik juf van de apengroep. Ik ben geboren en getogen in Utrecht en ik woon met mijn partner in mijn droomhuis op een droomplek in deze heerlijke stad. Werken in het onderwijs heb ik mijn hele leven al gewild en het bevalt me heel goed. Ik vind de Da Costa een hele fijne en goede school en ik vind het een uitdaging om elk kind op zijn/haar niveau te begeleiden.

Apengroep: Mette Das

Ik ben Mette Das en werk van maandag t/m woensdag in de apengroep. Naast de Pabo heb ik een deeltijdstudie (HBO) pedagogiek gedaan. Dit deed ik omdat ik het goed vind om met heel veel kennis en ervaring voor de klas te staan. Ik wil de kinderen veel kunnen bieden! Naast werken houd ik erg van reizen, winkelen, zwemmen, en muziek!

Berengroep: Shirley Vrede

Mijn naam is Shirley Vrede. Ik werk 4 dagen in de week en ben sinds 1994 werkzaam op de Da Costaschool. Naast mijn functie als klassenleerkracht in groep 1-2 ben ik onderbouw-, vve- (voor- en vroegschoolse educatie) en vsd-coördinator (verlengde schooldag). Ik werk op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag en ik werk met heel veel plezier op de Da Costaschool. Ik hoop dit dan ook nog vele jaren te doen.

Olifantengroep: Judith Roggeveen

Mijn naam is Judith Roggeveen en ik werk sinds het schooljaar 2013 – 2014 op de Da Costaschool. Op maandag, dinsdag en vrijdag ben ik juf van de Olifantengroep. Toen ik zelf een kleuter was, wist ik al dat ik juf wilde worden. Toch heeft het nog heel lang geduurd voordat ik de PABO ging doen. Ik heb namelijk eerst 15 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Ik ben heel blij dat ik de overstap naar het onderwijs heb gemaakt. Dagelijks geniet ik van de grappige uitspraken van de kleuters. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn man en 2 dochters om allerlei leuke dingen te doen.

Groep 3: José Withoos

Ik ben José Withoos en werk op woensdag, donderdag en vrijdag in groep 3. Ik ben getrouwd met Frenk en heb een inmiddels volwassen zoon en dochter, die allebei in Engeland studeren. Zelf ben ik geboren en getogen in Utrecht. De afgelopen 20 jaar heb ik in Singapore, Japan en het Verenigd Koninkrijk gewoond in verband met het werk van mijn man. Hierdoor heb ik de kans gekregen om op zowel een Nederlandse, een internationale en een lokale school te werken, waarbij ik ervaring op heb gedaan in zowel de onder-, midden- als de bovenbouw. Het werken met jonge kinderen vind ik vooral boeiend vanwege hun bijzondere kijk op de wereld en de creatieve manier waarop zij problemen op weten te lossen. Ik ben blij dat ik door mijn baan op de DaCostaschool weer mag werken op een school waar culturele diversiteit gerespecteerd en gevierd wordt. Iets wat ik als leerkracht erg belangrijk vind.

Berengroep: Belinda Dokter

Ik ben sinds 1976 verbonden aan de Da Costaschool. Eerst als leerling, sinds 1998 als leerkracht. Werken op je eigen basisschool is wel heel bijzonder kan ik zeggen. Het werken doe ik daar met enorm veel plezier. Het lesgeven en de kinderen…iedere dag weer een feestje!

Op de maandag en dinsdag sta ik voor de berengroep. Op de andere dagen staat mijn duo-partner Shirley voor de groep. Mijn favoriete vak om te geven is muziek.

Ik ben getrouwd, heb een leuke dochter en zoon met wie ik graag samen onderneem: reizen, leuke uitstapjes of gewoon fijn samen thuis zijn. Verder fotografeer, kook, dans en zing ik graag.

Groep 4: Dinie Kragt

Mijn naam is Dinie Kragt. Ik werk al heel lang op de Da Costaschool en nog steeds met heel veel plezier. Ik heb een man, 2 zonen en 1 dochter, allemaal al een stuk ouder dan de kinderen hier op school. De oudste 2 wonen inmiddels al niet meer thuis. Samen met juf Tinka ben ik de leerkracht van groep 4. Mijn werkdagen zijn donderdag en vrijdag. Op dinsdag ben ik rekencoördinator en geef ik les aan de kinderen van de giraffengroep. Ik hoef me nooit te vervelen en elke dag is weer anders. Da Costaschool Hoograven… een school met hart voor kinderen.

Groep 5: Guus de Bie

Dit jaar ben ik van dinsdag t/m vrijdag de leerkracht van groep 5. Hoe dat volgend jaar zal zijn, dat weet je maar nooit, want ik heb inmiddels aan alle groepen vanaf groep 3 al meerdere keren mogen lesgeven de afgelopen jaren. Los van mijn taak als leerkracht probeer ik in school ook een beetje mee te sturen als coördinator van de midden- en bovenbouw.

Groep 5: Siska de Gries

Mijn naam is Siska de Gries en ik sta op maandag voor groep 5. Op dinsdag, woensdag en vrijdag ben ik ambulante leerkracht. Op die dagen begeleid ik bijvoorbeeld kleine groepjes kinderen uit verschillende groepen, maar ik val ook wel eens in als er een leerkracht afwezig is.

Groep 6: Celine van Noort

Mijn naam is Celine van Noort en ik ben van maandag t/m vrijdag leerkracht van groep 6.

Groep 7: Judith van der Zeeuw

Hallo! Ik ben Judith van der Zeeuw. Sinds schooljaar 2012-2013 werk ik op de Da Costaschool. Ik ben getrouwd met Rudy, samen hebben we een dochter Marleen. Wij wonen vlakbij de school. Ik houd van lezen, lekker luieren op het strand, maar ook van gezellig eten in een restaurant met familie en vrienden. De Da Costaschool vind ik een goede en gezellige school. Iedereen zorgt voor een goede kwaliteit en een goede sfeer.

Ik werk al meer dan twintig jaar in het onderwijs. Ik begon als groepsleerkracht, vervolgens interne begeleider, schoolleider en directeur. En nu, weer (hoera!) juf. Ik heb heel bewust gekozen om weer voor de klas te staan. Ik vind het leuk! Ik heb les gegeven aan alle groepen, de meeste jaren gaf ik les aan groep 3 en groep 8. Het zijn allebei bijzondere groepen. Dit jaar sta ik voor groep 7 van maandag t/m vrijdag. Ik heb in verschillende landen het onderwijs mogen bekijken, zelfs in New York in Amerika! Het was interessant om te kijken hoe het onderwijs wordt gegeven in een ander land, daar heb ik van geleerd. Engels vanaf groep 1 vind ik belangrijk, daarom vind ik het fijn dat we Engels in alle groepen ingevoerd hebben.

Groep 3 en groep 8: Nisette van Leur

Mijn naam is Nisette van Leur en ik werk sinds 2015 op de Da Costaschool. Eerst als leerkrachtondersteuner in de Apengroep, vanaf 2016 als leerkracht in groep 6 en sinds een paar jaar in groep 8. Dit schooljaar ga ik in 2 verschillende groepen werken. Op maandag en dinsdag sta ik voor groep 3 en van woensdag t/m vrijdag in groep 8.

Vakleerkracht gym: Erik Jonkers

Mijn naam is Erik Jonkers. Ik geef op donderdag en vrijdag gymles aan de groepen 3 t/m 8.